Introduktion

En kakelugn är inte bara en värmekälla, det är en vacker möbel att beundra som finns i alla möjliga utföranden från runda, enkla hörnugnar till färgstarka renässansugnar med en höjd på upp till fyra meter. Oavsett om den är stor och rikt dekorerad, eller en liten vit ugn skänker den rummet en varm, generös atmosfär.

Håves Kakelugnar har byggt och renoverat antika kakelugnar sedan 1990, och arbetar i hela Skandinavien. Vi säljer och monterar alla sorters ugnar. Vi utför även reparationer av kakelugnar. Så har du redan en ugn men behöver en kakelugsnrenovering har du hittat rätt.

När Stockholms, Köpenhamns, Oslos och Helsingfors centra byggdes ut runt sekelskiftet så monterades ofta svenska kakelugnar i dess lägenheter, men många togs bort under 60- och 70-talen. I gamla hus där det funnits kakelugnar tidigare finns ofta ett behov att renovera skorstenen i samband med kakelugnssättningen. Läckage till intilliggande kanaler är mycket vanligt.

Innan ett kakelugnsprojekt startas så är det bra att rådgöra med er lokala skorstensfejare. Han lokaliserar rökkanalen samt tryckprovar den. Om det behövs tätar vi kanalen med rör och kemisk tätmassa. Sen är det bara att sätta igång och bygga!

Vi är naturligtvis intresserade även av att köpa antika kakelugnar, om ni råkar ha en liggande hemma på vinden. Slå en signal om ni har något av intresse.

En rektangulär kakelugn byggs.

En rund kakelugn byggs.

En spegelugn byggs.

Kontakt

Håves Kakelugnar
Bildhuggarevägen 5
302 71 Halmstad
Sverige

E-POST:
Havekakelugn@hotmail.com

TELEFON:
070 - 348 29 10 (Per Håve)